Photoshop

Photoshop er et program du kan få til Windows og muligvis også andre syresystemer. I Photoshop kan du redigere billedere efter egen smag. Photoshop er dog ikke kun brugt til billledere som sådan men kan også bruges til portrætter eller ”posters”/plakater. Programmet kan være et godt valg hvis der er et specifikt budskab du gerne vil have igennem til modtageren da du let kan ”customize” det som du vil. Dette er dog kun hvis du har et ellement du gerne vil redigere, hvis du har flere vil du gerne bruge InDesign som du vil kunne læse nærmere som længere nede på siden.

Skitser

Skitser er grafiske illustrationer over hvad du har tænkt dig at lave, den grafiske skitse skal blot være der for at gøre det nemmere for dig at realisere. Hvis du har en skitse of der er noget du vil ændre for at se forskellen så kan du bare tegne den om, mens at i andre tilfælde skal man lave det igen fra bunden og det tager for meget tid og resourser.

De to hovedtyper

Interaktive: den interaktive er en som er lave på baggrund af at der skal testes, eks en skitse til en hjemmeside, så har man skitser over alt der sker på siden og man får en test person til at finde ting som den person ellers ville på siden oprindeligt, derved kan man se om der er noget som skal ændres.
Statiske: Det er en visuel gengivelse af din ide, og den skal ikke kunne noget andet end praktisk information og til en nem ændring i designet af produktet.

I vores projekter

Skitsen har hjulpet os med at finde nye ideer, altså små ændringer som syntes at være ligegyldige men egentligt betød at den var mere attraktiv at se på eller mere effektiv i design. Den blev også brugt som test af en spil ide for at se hvad der skal ændres og hvad der var godt og dårligt.

Premier Pro

Premiere Pro er et program fra Adobe til filmredigering. Programmet er et forholdsvis komplekst program, så medmindre du kender dette program kan du let fare vild. Med det sagt så skal det endelig ikke holde dig fra at prøve det hvis du har det i tankerne. Premiere Pro er et forholdsvis avanceret program, som nævn før, dette skyldes dets mange funktioner og fleksibilitet. Med disse funktioner kan du lave en meget fin film.

X-mind

X-mind er et program der fås både til Windows og OSX. Programmet er designet til at give brugeren til bedre overblik over et given emne. Hvis man er i gang med at få ideer til et emne kan man let kommer op med så mange ideer at det bliver uoverskueligt og man mister let overblikket. Det er her X-mind kommer ind i billedet. X-mind lader dig skrive alle dine ideer ned og dernæst strukturere dem meget ved bare at rykke lidt rundt på dem. Der findes forskellige måder at systematisere det på i X-mind, enhver med deres egen egenskab.

InDesign

Man kunne umiddelbart godt komme til at forveksle formålene mellem Photoshop og InDesign da de begge har med sammen kategori at gøre nemlig redigering. Dog er der alligevel en forskel. Forskellen er at i InDesign der kan du tage flere elementer og stykke dem sammen hvorimod i Photoshop kan du kun have et element. Derfor er InDesign bedre på den måde at hvis du fx har flere billeder du gerne vil have stykket sammen så vil du finde det meget nemmere i InDesign. Med dette sat på plads so er InDesign altså et program som du kan bruge til at designe (hehe, deraf InDesign) forskellige posters eller plakater.